Kwaliteit

Service

Garantie

Onderhoud

Een goed draaiende windturbine betekent regelmatig onderhoud. We zijn de specialist op het gebied van onderhoud aan alle soorten windturbines. Voor Vestas, Bonus, Neg-Micon, EWT, Lagerwey en Nordtank beschikken we over ruime ervaring om u breed van dienst te zijn. Voor Vestas en EWT zijn we zelfs een belangrijke maar zelfstandig opererende servicepartner.


Inspectie

Wanneer u meer inzicht wilt hebben in de technische staat van uw turbine, kunnen wij deze onderwerpen aan een gedegen inspectie. Hierbij wordt kritisch gekeken naar de hoofdcomponenten zoals tandwielkast, hoofdlager en generator. Eventueel wordt dit ondersteund met een trillingsmeting, thermografisch onderzoek en olie analyse. Door middel van een uitgebreide rapportage heeft u de juiste middelen in de hand om goed afgewogen beslissingen te nemen.


Demontage

Demontage van diverse merken en types windturbines kunnen wij op een efficiënte manier voor u uitvoeren. Tevens zorgen wij  voor transport en opslag van de oude windturbine. Wij beschikken over een groot aantal gecertificeerde hijsmiddelen. Wij kunnen ook de verwijdering van de fundatie en de netaansluiting regelen.Modificaties

Mocht u wensen hebben om uw turbine uit te breiden met een modificatie, dan zijn we u graag van dienst. Hierbij kunt u denken aan:

  • Vetsmeersystemen t.b.v. van hoofdas / generator.
  • Communicatie uitbreidingen i.v.m. monitoring op afstand.
  • Tandwielkast olieniveau detectie.
  • Modificatie rotatiesysteem t.b.v. Bonus voor een duurzame oplossing.

Trillingsmetingen

Hoekstra Suwald kan d.m.v. trilling analyse de conditie meten van de drive-line uit uw windturbine. Door dit frequent uit te voeren kunnen wij de conditie van uw drive-line vaststellen. Dit kan bij een service beurt worden uitgevoerd,  of een onafhankelijke inspectie op uw windturbine . Tijdens de meting wordt gebruik gemaakt van een spectrumanalyzer. We hanteren bij de analyses van metingen de VDI-3834 norm. Wij archiveren de metingen op een vertrouwelijke en verantwoorde manier. Deze metingen kunnen dienen als referentie tijdens vervolgmetingen.


Reparaties
Onze elektronica afdeling heeft een ruime ervaring met het repareren en reviseren van elektrische componenten van diverse merken en types windturbines. Vaak vele malen goedkoper dan nieuw! Wij hebben een ruime voorraad van windturbine onderdelen. In onze webshop kunt u de beschikbaarheid controleren.

Monitoring

Hoekstra Suwald beschikt over een centrale monitoring, waarbij al uw windturbines in de gaten gehouden kunnen worden. Door de meer dan 20 jaar ervaring in windenergie kunnen we de door het systeem verstrekte gegevens correct interpreteren en op een praktische manier invulling geven aan de noodzakelijke te nemen acties.

Door tijdig in te grijpen bespaart u kosten omdat dure reparaties te voorkomen of te voorspellen zijn. Ook is hierdoor meer tijd beschikbaar om te zoeken naar onderdelen welke snel nodig zijn.

Demontage

Demontage van diverse merken en types windturbines kunnen wij op een efficiënte manier voor u uitvoeren. Tevens zorgen wij  voor transport en opslag van de oude windturbine. Wij beschikken over een groot aantal gecertificeerde hijsmiddelen. Wij kunnen ook de verwijdering van de fundatie en de netaansluiting regelen.

Revisie

Wilt u er zeker van zijn dat uw windturbine de verwachte levensduur haalt?  Dan is het verstandig uw windturbine goed te onderhouden. In aanvulling op het onderhoud beschikken wij over een goed geoutilleerde werkplaats om revisies uit te voeren. Tandwielkasten, generators, hoofdlagers of de controller worden uitvoerig geïnspecteerd en indien nodig gereviseerd en met garantie geleverd.


Arbo Keuring

In Nederland is in het kader van de Arbo-wet elk bedrijf of instelling verplicht tot ARBO-keur.

Een windturbine wordt als een apart bedrijf gezien, waar bevoegden (vakbekwame personen van een onderhoudsbedrijf) in opdracht van de installatieverantwoordelijke (eigenaar) aan werken. Wij kunnen uw jaarlijkse periodieke Arbo keuring van de windturbine verzorgen. Het brandblusapparaat wisselsysteem is daarbij inbegrepen.

Om uw kosten laag te houden wordt de uitvoering van de keuring gecombineerd met het onderhoud aan de windturbine. De jaarlijkse keuring kan alleen in combinatie met een bestaand onderhoudscontract voor de betreffende windturbine.


Installatie

Wij plaatsen diverse merken en types nieuwe en gebruikte windturbines. Dit voeren wij uit voor opdrachtgevers uit zowel in binnen- en buitenland. We begeleiden de klant bij het bouwen van de windturbine, bij de bepaling van de fundatie, bij de aanvraag van de netaansluiting en verzorgen uiteindelijk de complete oplevering.Uitlijnen

Lagerschade wordt vaak veroorzaakt door verkeerde uitlijning. Uitlijnen van een drive-line kunnen we goed voor u verzorgen. Met behulp van een Laseruitlijningsset verzorgen we de juiste en betrouwbare uitlijning.  Met de hedendaagse windturbines is uitlijning een belangrijke factor voor de levensduur. Turbines moeten continu draaien met een minimum aan onderbrekingen. Als een turbine uitvalt, veroorzaakt dat ernstig productieverlies.


Thermografisch onderzoek

Door middel van Thermografisch onderzoek kunnen we voor u vroegtijdig verouderde elektrische componenten detecteren en daarmee de bedrijfszekerheid vergroten. Ook worden slechte aansluitingen bij kabelklemmen en smeltpatronen zichtbaar, omdat elke vorm van warmteontwikkeling wordt waargenomen.

Thermografisch onderzoek wordt uitgevoerd met een speciale warmtebeeldcamera welke in staat is om onzichtbare warmte om te zetten in een kleurenspectrum. Bij de te onderzoeken componenten kunt u denken aan:  (Hoofd) Schakelaars, Relais / contactors, Transformatoren, Motoren Krui-inrichting, Generator, Aansluitingen van kabels en rails.


In- en Verkoop

Bent u nog niet in het bezit van een windturbine maar bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Begeleiding van uw windturbineproject is voor ons dagelijks werk. We hebben met onze vaste partners een ruime ervaring in het plaatsen en installeren van windturbines. U wordt volledig begeleid; vanaf de vergunningsaanvraag tot de inbedrijfstelling verzorgen we het proces graag.

The Wind Factory onze handelsonderneming in windturbines zorgt voor een tweede leven van uw windturbine. Uw windturbine nemen we over voor een goede prijs en we verzorgen de verkoop waar ook ter wereld. Daarnaast hebben wij altijd een ruime voorraad gebruikte turbines beschikbaar.


Bladonderhoud en -inspectie

Als allround onderhoudsbedrijf in windenergie besteden we natuurlijk de nodige aandacht aan de bladen van uw windturbines.

Onze monteurs beschikken over ruime ervaring in het herkennen van bladschades en bladslijtage. In overleg met u worden passende maatregelen genomen voor herstel en/of voor onderhoud op zeer korte dan wel lange termijn. Het doel blijft optimale inzetbaarheid en prestaties van uw turbine.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Contact